Lūpas: vai palielināt?

Publicēts

Seksīgas, apjomīgas lūpas mūsdienu sabiedrībā arvien vairāk tiek uztvertas drīzāk kā norma, nevis kā kaut kas ekskluzīvs. Lūpu palielināšanas procedūra ir palikusi tik pieejama, ka to var veikt ikviens. Mūsdienu tehnoloģijas sniedz iespējas ne tikai palielināt lūpu apjomu, bet arī veikt lūpu defektu korekciju.

Šo procedūru veic Dr. Tatjana Ļiņova. Daktere pieņem pacientus “Dermatoloģijas klīnikā”.


Šoreiz mēs sniegsim atbildes uz biežāk uzdotiem jautājumiem par lūpu palielināšanas procedūru.
lūpas Biežāk ievadāmā viela  pildviela ir hialuronskābe. Lai mazinātu produkta ievadīšanas diskomfortu, hialuronskābei bieži tiek pievienots anestēzijas līdzeklis – lidokaīns. Viena no šīs procedūras galvenajām priekšrocībām atšķirībā no plastiskās ķirurģijas ir tās paredzamais laicīguma efekts ap 6-8 mēneši, jo kā modes pasaulē arī estētikā tendences mainās līdz ar laiku.

Kādas ir hialuronskābes priekšrocības?

lūpu palielināšanaJa hialuronskābe ir ievadīta tā balsta lūpu formu un piedod tām kontrolētu apjomu saplūstot ar normāliem audiem. Priekšrocības ietver:

  • Var izveidot lūpu apjomu kādu vēlies, pat ja tas nav dabas dots. Procedūras laikā ārsts, kas veic procedūru vizuāli var veikt lūpu apjoma un formas korekcijas. Vienmēr var koriģēt lūpu apjomu un panākt sulīgāku efektu arī vēlāk.
  • Mazāk zilumu un apsārtumu lūpu korekcijas vietās. Patreizējās lūpu korekcijas tehnikas paredz minimālu zilumu un tūskas veidošanos, kas izzūd pāris dienu laikā.
  • Maza iespēja paliekošām pildvielu “bumbiņām” lūpās. Mūsdienu pildvielu hialoronskābes specifika paredz iespēju tikt ievadītas vielas pilnīgu izzušanu 6-8 mēnešu laikā, ja mēs runājam par lūpu filleriem, bez pārsteigumiem saaugumu veidā no iepriekšējās paaudzes filleriem.
  • Ilgnoturīgs rezultāts. Rezultāts ir ilgnoturīgs, bet ne mūžīgs. Vidējais laiks 6-8 mēneši.
  • Retas alerģiskas izpausmes. Hialuronskābes pildvielas ir izstrādātas no līdzīgas substances, kas ir atrodama ķermenī, līdz ar to alerģiskas reakcijas praktiski nav novērotas. Ja Jums paredzētā pildviela satur lidokaīnu un Jums uz to ir alerģija, informējiet Jūsu ārstu pirms procedūras.

lūpu palielināšana ar pildvielām

Kādu efektu var panākt ar injicējamo vielu – hialoronskābi? 

Var mainīt vai koriģēt lūpu apjomu, struktūru, formuProcedūras efekts parasti ilgst aptuveni 6 mēnešus. Pašreiz tirgū ir pieejami vairāki hialuronskābes produkti:

  • Restylane, Restylane-L, Restylane Silk
  • Juvederm Ultra, Juvederm Ultra Plus
  • Belotero Balance
  • HylaForm

Visi šie produkti ir plaši izmantoti un ir ievadāmi līdzīgi un dod aptuveni līdzvērtīgus rezultātus. Daži no tiem satur lidokaīnu, kas ir vietējs anestētiķis.

Vai hialuronskābe ir dabisks produkts? 

Tā ir sintētiski izveidota substance, kas dabiski ir atrodama mūsu organisma. Hialuronskābe ir spējīga piesaistīt 100 ūdens molekulas, tāpēc arī darbojas kā spēcīgs mitrinātājs un piesaitot ūdens molekulas, tiek piedots papildus lūpu apjoms un sulīgums.

Kā notiek lūpu palielināšanas procedūra? 

Kad Jūs ar speciālistu beidzot esat izvēlējušies Jums piemērotāko pildvielu, ārsts-dermatologs vai kosmetologs uz lūpu sārtās ādas un ap to uzklās anestezējošu krēmu, kas maksimāli samazinās procedūras jūtību un sāpju sajūtu. Anestēzijas iedarbības laiks 40 minūtes līdz vienai stundai.

Kad anestēzija ir iedarbojusies, pildviela ar šprices palīdzību tiek ievadīta lūpu kontūrās un lūpu ādā. Forma un apjoms tiek piedots izmantojot dažādas tehnikas. Tas ir atkarīgs no Jūsu lūpu anatomiskām īpatnībām un no vēlamā rezultāta, kādu pacients ir vēlējies. Vienas šprices apjoms ir 1 mililitrs. Parasti tas ir pietiekošs apjoms, vēlamā rezultāta iegūšanai.

Procedūras ilgums ir aptuveni 20 minūtes. Pēc procedūras periodā ir iespējama tūska un nelieli zilumi produkta ievades vietā. Vidējais rehabilitācijas laiks ir no 1-5 dienām.

Vai lūpu palielināšanas procedūra ir sāpīga?

Pretēji uzskatiem, lūpu pildvielu procedūra, nemaz nav tik sāpīga. Procedūras laikā tiek izmantota vietējā lidokaīna anestēzija vai nu kā pie “zobārsta” vai arī anestezējoša krēma uzlikšana injicējamā vietā. Jāatceras ir tas, ka lūpas ir ļoti jūtīgs ādas apvidus, tamdēļ anestēzijai ir jāpievērš īpaša uzmanība. Procedūra nav sāpīga, ja to veic pieredzējis speciālists.