Vai ar botoks var padarīt manu seju tievāku?

Publicēts

Patreiz estētiskajā medicīnā ļoti populāra ir injekciju tehnoloģiju “shaping” metode. Citiem vārdiem, tās ir sejas formas izmaiņas ar botulīna toksīnu un mīksto filleru kombināciju.

botulīna toksīns zods

Dzenoties pēc ideāla, ir tikai viena ķermeņa daļa, ko ir ļoti grūti “padarīt slaidu”. Jūs domājat ka tā ir Jūsu gurnu daļa? Šoreiz nē, jo Jūs varat nodarboties ar fitnesu, jogu, svaigēšanu vai ar visu kopā, bet, ja Jums ir ģenētiska nosliece uz “vaidziņiem”, no tiem bez pieredzējuša ārsta-dermatologa būs grūti.

Kā to panākt ar botulīna toksīnu? 

Botulīna toksīns dara brīnumus ne tikai ar mīmikas muskuļiem tos nogludinot un samazinot to hiperaktivitāti, bet arī tas ir neatņemams palīgs sejas “shaping” procedūrā, kas ietver sevī sejas novājēšanas efektu – padarot “vieglāku” sejas žokļa līniju. To uzsāka pielietot āzijas ārsti, jo sirdsveida eiropiešu tipa sejas forma kļuva arvien populārāka, bet ne katrai no gribētājām plastiskais ķirurgs tehniski varēja izpildīt viņas vēlmi.

botulīna toksīns seja

Savukārt atrisinājums ir diezgan loģisks. Ievadot nelielu daudzumu botulīna toksīna  košanas muskuļos, tiek samazināta muskuļa hiperaktivitāte un tas paliek mazāks burtiski pāris nedēļu laikā.

Mūsu košanas muskuļi dažiem indivīdiem ir tik attīstīti, ka var sacensties pat ar dažu labu buldogu.

Citiem vārdiem sakot, mēs atslābinām muskuļa spēku ar injekcijas palīdzību. Muskulis darbojas, ikdienas darbībām – runai, ēšanai, dzeršanai netraucē, bet nograuzt no dzīvas kājas ādu būs pagrūti, kā to darīja mūsu senči, kad vēl kokos kāpa un medīja meža zvēru.

Bieži pielieto botoksa un pildvielu kombināciju jūtami harmoniska rezultāta iegūšanai.

Atšķirībā no liposakcijas vai arī neinvazīvas tauku atsūkšanas (tauku dedzinošie līdzekļi) un kura laikā tiek stimulēts tauku šūnu (lipocītu) iznīcināšanas process. Savukārt botulīna toksīns tiek ievadīts stingri noteiktās vietās, līdz ar to rezultāts ir paredzams.

“Ja tiek ievadīts botulīna toksīns košanas muskuļos, tas noteikti samazinās apakšžokļa apjomus, un seju vizuāli padara vieglāku un pievilcīgāku. Sejai parādīties sirdsveida aprises, kas padara Jūs jaunāku” atzīmē Ņujorkas Top plastiskais ķirurgs L.A.Klausners (angl.val. Lee Ann Klausner).

Pirmos rezultātus var pamanīt jau pirmajās 10-14 dienās, bet rezultāts ilgst līdz pat 8 mēnešiem. Lai rezultāts būtu ilgnoturīgs, injekcijas jāatkārto reizi 6-8 mēnešos.

 

botulīns

Ar cieņu,

Jūsu Ādas Akadēmija!